Shiitake Eetbare Paddenstoelen 2022

Op kleine schaal oogsten en verwerken

De ontdekkingen die we op kleine schaal doen, kunnen we opschalen. Daarna kunnen we oogst gaan gaan verwerken tot een kant en klaar product. De planten die we vermeerderen verkopen we ook. En de kennis die we daarmee opdoen zou je ook kunnen beschouwen als 'oogst'.

We verkopen producten aan uiteenlopende klanten. Lunchroom Hart van Lochem schenkt bijvoorbeeld onze thee. Onze producten liggen daarnaast te koop in een aantal boerderijwinkels. In de komende jaren groeit ons aanbod gestaag, want onze planten blijven groeien.

Daarmee ontstaat meteen een uitdaging, want we zullen in de komende tijd moeten proberen om kleine machines te ontwikkelen die het werk makkelijk maken. We zoeken nog mensen die willen helpen met het oogsten en het verwerken. Technische mensen zijn ook van harte welkom.

Inmaken en drogen maakt de oogst langer houdbaar. Voorbeelden hiervan zijn ingemaakte jonge walnoot, thee en gedroogde szechuan peper. Maar je kunt ook denken aan fermenteren van voedsel, het brouwen van cider of het kweken van eetbare schimmels.

Wij denken bij 'oogst' trouwens niet alleen aan voedsel. Je kunt ook denken aan biomassa. Of aan houtskool. De belangrijkste 'oogst' is misschien wel 'samen leren'. We maken weer verbinding met elkaar en met ons eten.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een keer langskomen, stuur ons gerust een bericht!

    Adres gegevens

    Warfveendijk 1
    7245TG
    Laren Gld

    Kaart

    crossmenu